City SUP Leiden

City SUP Leiden

SUPpen in de Leidse grachten? Misschien zou je er in eerste instantie niet zo snel aan denken om dit eens uit te proberen maar het is een geweldige belevenis om Leiden eens op een heel andere manier vanaf het water op een SUP board te verkennen. Leiden heeft een fantastisch mooie grachtengordel met langs de kades super veel mooie historische gebouwen, bruggen en parken die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken.

Wij geven je graag een rondleiding door de stad op de SUP. Vanaf het water ziet zo’n historische stad er toch net even wat anders uit dan vanaf de kant en misschien ontdek je nog wel nieuwe interessante plekjes! Onze tocht voert langs de vele musea, Leidse hofjes en historische gebouwen met hun statige oude gevels van de stad. Ook varen we langs allerlei leuke restaurants, terrasjes en kroegen die zich in het centrum vlak langs het water aan de grachten bevinden. Maar er is natuurlijk ook ruimte om speciale plekjes aan te doen langs het water indien gewenst.

Ontdek de stad vanaf het water!

Met in totaal 28 kilometer aan grachten en singels heeft de historische binnenstad van Leiden, op Amsterdam na, het meeste water binnen haar poorten stromen van alle steden in Nederland. Met al dat water in de stad zijn er maar liefst 88 bruggen nodig om over te kunnen steken. Bovendien zijn in Leiden alle grachten nog met elkaar verbonden en zijn er geen delen gedempt ... je kunt dus per SUP heel gemakkelijk mooie rondes door de stad maken van verschilende afstanden. Je begrijpt dat Leiden hierdoor heel goed vanaf het water te ontdekken is!

Ga mee op ontdekkingsreis door Leiden!

Tijdens de City SUP beleef je de stad op een compleet nieuwe en sportieve manier en werk je tegelijkertijd ook nog op een relaxte manier aan je conditie! We laten je op je eigen tempo alle leuke plekjes van Leiden zien. Ook kunnen we tussendoor een stop maken bij één van de gezellige Leidse terrasjes voor een drankje, met aansluitend misschien wel een lunch of diner. Alles is mogelijk, dus neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden en om te reserveren.

Oneindige SUP mogelijkheden in de stad...

De City SUP in Leiden is geschikt voor allerlei soorten uitjes, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Wat is er leuker dan met je bedrijf, een groep vrienden, vrijgezellenfeest of teamuitje een gezellige SUP tocht door de Leidse grachten maken? Een City SUP tocht staat altijd garant voor veel lol en gezelligheid, terwijl je toch sportief bezig bent! Vaak nemen we ook onze JUMBO SUP mee, waarop je met 4 of 5 personen tegelijkertijd SUPt ... hierbij draait alles om samenwerken en dan is grote lol zeker gegarandeerd! Ook kunnen we natuurlijk indien gewenst een wedstrijdelement aan de tocht toevoegen of een speciale route plannen.

Voor het eerst op een SUP?

Geen enkel probleem! Ook beginners zijn bij ons van harte welkom en we begeleiden je graag persoonlijk op je eerste SUP tocht. Bovendien is het vlakke water van de Leidse grachten ideaal om het SUPpen te leren. Voorafgaand aan elke tocht geven we een korte instructie aan de mensen die voor het eerst op een SUP staan. Deze instructie bestaat uit een eenvoudige uitleg over het opstaan, de houding en het paddelen op het board. Ook leer je hoe je onder bruggen door moet SUPpen en je balans moet houden als er boten of andere vaartuigen langs je varen. Iedereen kan leren SUPpen, dus we garanderen dat je na deze instructie zelfstandig en vol zelfvertrouwen op je board mee kunt varen tijdens onze tocht door Leiden!

De Friday Night en Wednesday Night SUPs Leiden

Daarnaast organiseren we ook 2 of 3 keer per maand de Wednesday Night SUP en de Friday Night SUP Leiden vanaf ons kantoor in Leiden aan de Amphoraweg 7. Hieraan kan iedereen mee doen, alleen of samen met je vrienden, beginner of gevorderde. De bedoeling van deze unieke SUP tocht is om met een groep gezellig een paar uurtjes over de grachten van Leiden te varen op de vrijdagavond met aansluitend eventueel nog een vrijdagavond borrel in een van de kroegen of restaurants in Leiden. Surf voor meer informatie naar onze pagina over de Wednesday of Friday Night SUP Leiden!

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Al vanaf 4 deelnemers kun je je eigen City SUP boeken in Leiden. Neem contact met ons op via talitha@supevent.nl voor de mogelijkheden of meer informatie!


Social Media+