Friday Night SUP Leiden

Voor de leukste en sportiefste vrijdagavond, SUP je gezellig met ons mee over de Leidse grachten door de oude historische binnenstad ... SUPpen door Leiden is een mooie ontdekkingstocht van de stad!


De Friday Night SUP in Leiden bestaat inmiddels alweer bijna 9 jaar! Als één van de allereersten in Nederland begonnen we in het jaar 2011 met onze eerste Friday Night SUP tochten in Leiden. De Friday Night SUP is voor ons ontstaan uit een hobby, omdat we het SUPpen op de grachten in Leiden zelf zo leuk vonden en steeds vaker de vraag van mensen kregen of ze ook een keer mee mochten en we misschien een board voor hen te huur hadden ...


Met de populariteitsgroei van het SUPpen in ons land zien we tegenwoordig in bijna alle grote steden wel SUP initiatieven en Friday Night SUPs opbloeien en kijken niet heel veel mensen meer raar op van SUPpers in de stad. Wij organiseren de Friday Night SUPs in Leiden nu gemiddeld 2 a 3 keer per maand; met mooi weer SUPpen we natuurlijk vaker!


Inmiddels hebben we een beste vloot aan SUPs klaarliggen voor de verhuur, maar de charme van de Friday Night SUP voor ons blijft nog steeds dat de mensen die zelf een eigen SUP hebben ook gratis mee kunnen SUPpen! Hierdoor is de samenstelling van de groepen vaak wat groter en zijn ook de niveau verschillen op het gebied van tempo en techniek vaak iets groter dan bij onze andere SUP evenementen. Als gezellige vrijdagavond besteding houden we natuurlijk zoveel mogelijk rekening met ieders wensen qua route, tempo en duur van de SUP tochten op de vrijdagavonden.


We verzamelen op deze vrijdagavonden steeds rond 19 uur op de binnenplaats bij ons kantoor aan de Amphoraweg 7 in Leiden, de perfecte startlocatie voor onze stadstochten over de grachten net buiten het centrum van Leiden aan breed, rustig water. Na een korte SUP instructie maken we vanaf hier een ongeveer anderhalf uur durende City SUP door de historische Leidse binnenstad met groepen van rond de 20 deelnemers.


Stand up paddle boarden is helemaal hot tegenwoordig, dus probeer het zelf ook eens! Iedereen kan meedoen en beginners zijn ook zeker van harte welkom; speciaal voor hen beginnen we ons avontuur op het water met een korte SUP instructie en begeleiden we al onze activiteiten op het water zelf.


Ben je beginner en wil je graag een keer mee SUPpen op de vrijdagavond, dan kan dat natuurlijk en staan we dan ook voor je klaar met een SUP instructie en begeleiding op het water. Maar voel je nog niet zo zelfverzekerd op de SUP om meteen een hele tour mee te SUPpen, dan bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om een SUP les vooraf te boeken! Een aanrader!


We zien jullie graag snel op het water!!