Nature SUP

Op ontdekkingsreis door de natuur rondom Leiden!

Stand Up Paddle boarden of SUPpen midden in de natuur is echt een fantastische en zeer rustgevende belevenis; sommige mensen zien het zelfs als een soort van mini-vakantie. Met alleen je SUP board en je peddel vaar je over de mooiste wateren langs bossen, boerderijen, uitgestrekte weilanden en door natuurgebieden, die helemaal vrij zijn van lawaai van bijvoorbeeld auto’s en de drukte van de stad.

SUPpen in de natuur

De Nature SUP is ideaal om op een relaxte maar sportieve manier om op je eigen tempo helemaal tot rust te komen; onderzoek heeft uitgewezen dat water, natuur en beweging zeer belangrijke elementen zijn voor lichaam en geest. Daarom is deze manier van ontspannen in deze moderne tijd waarin iedereen het altijd te druk heeft met veel stress echt een aanrader om even echt goed ot rust en inkeer te komen terwijl je tegelijkertijd toch sportief bezig bent!

Leiden is een fantastisch vertrekpunt voor fantastisch mooie dagtochten in de omgeving. Het natuurgebied De Kaag of Kagerplassen ligt vlak om de hoek en vanuit Leiden kun je ook gemakkelijk door de polders en weilanden naar plaatsen als Katwijk, Delft en zelfs Rotterdam toe SUPpen. Daarnaast bieden ook de buitenwijken en parken van Leiden al bijzonder mooie stukjes natuur en zijn makkelijk over het water bereikbaar. Ook zijn meren als de Vlietlanden en het Valkenburgs Meer vlakbij...

De Kaag

De Kagerplassen zijn een aantal aaneengesloten veenplassen in het noorden van de provincie Zuid-Holland, die tegenwoordig veel als recreatiegebied en als visgrond worden gebruikt. Gelegen tussen Warmond, Oud Ade, de Haarlemmermeer en Sassenheim (gemeente Teylingen), worden de Kagerplassen omgeven door een uitgebreid netwerk van kleine rietsloten en vaarten en maken zij deel uit van het Hollands-Utrechts veenweidegebied. Ook zijn er een aantal relatief grote eilanden op de Kagerplassen te vinden.

Kom lekker tot rust en geniet van de mooie natuur!

Wij hebben vanaf een aantal locaties op de Kagerplassen mooie Nature SUP tochten uitgezet met verschillende lengtes voor verschillende niveaus en wensen. Natuurlijk zijn beginners van harte welkom, maar houdt er wel rekening mee dat onze Nature SUPs vaak iets langer zijn in tijd en afstand en je een goede conditie en enige SUP ervaring hiervoor dient te hebben. We beginnen onze tochten namelijk wel gewoon in Leiden en SUPpen dan richting de Kaag. Indien gewenst kunnen we ook speciale kortere Nature SUPs aanbieden met een startpunt dichterbij de Kaag. Het minimum aantal deelnemers voor een Nature SUP is 4 personen. Alles is verder mogelijk qua route en startlocatie, dus neem gewoon even contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Tijdens de Nature SUP kom je op een relaxte maar sportieve manier en op geheel eigen tempo helemaal tot rust, dus waar wacht je nog op?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!


Social Media+