Leer SUPpen in Leiden!

Speciaal voor alle beginners die graag een poging willen wagen om goed te leren SUPpen of een nieuwe sportieve uitdaging zoeken, bieden we een aparte basiscursus SUPpen aan. Tijdens de SUP basiscursus leer je alle ins en outs van het SUPpen en de juiste technieken vanaf het absolute begin. SUPpen in groepsverband is gezellig en stimulerend, maar naast de groepslessen kun je bij ons ook een privé les boeken.

In deze 3-delige cursus, bestaand uit lessen van steeds 1,5 uur, behandelen we alle praktische en technische aspecten van het SUPpen. Met de juiste tips en aanwijzingen leer je namelijk veel sneller en veiliger SUPpen, en ook het ontstaan van blessures door het aanleren van verkeerde SUP technieken en houdingen wordt tegengegaan. Echt een aanrader dus voor een goede eerste kennismaking met het SUPpen!

We geven SUP-les aan personen vanaf 15 jaar. De boards die we gebruiken voor de lessen zijn helaas te groot voor kleinere kinderen. Je kunt eventueel wel samen met je kind SUPpen. Neem direct contact met ons op voor meer informatie over deze mogelijkheid!

Deelname aan de SUP basiscursus vindt plaats op eigen risico en we verwachten van onze deelnemers dat zij beschikken over een goede zwemvaardigheid en minimaal 25 meter zelfstandig kunnen zwemmen (minimaal zwemdiploma A/B).

Ook dienen deelnemers aan de basiscursus SUPpen te beschikken over een goede ziektekosten en WA verzekering en zich vooraf te realiseren dat het SUPpen een actieve "extreme" sport is waarvoor een redelijk tot goede conditie is vereist en waaraan gevaren kunnen kleven.

WSA SUP lesmethode

Wij geven les volgens de principes van de Water Skills Academy (WSA), aangevuld met onze eigen ervaringen. De WSA is een Engelse overkoepelende SUP associatie, die instructeursdiploma's, workshops, mentor- en advies-sessies organiseert op het gebied van allerlei verschillende watersporten. Hieronder vallen trainingen op het gebied van SUPpen maar ook voor het kanoën in outriggers, surfen, "coasteeren", brandingsurfen, reddingsbrigade en eerste hulp trainingen, om zo ondersteuning te bieden aan iedereen die helemaal enthousiast is van het sporten op het water en graag zijn of haar kennis van deze sporten op anderen zou willen overbrengen.

De WSA heeft als doel een veilige, verantwoordelijke en duurzame relatie te helpen opbouwen met wind, water, golven en alle andere omstandigheden waarmee je op het water tijdens het leren en uitoefenen van jouw sport geconfronteerd zou kunnen worden. En op deze wijze leer je ook bij ons om veilig te SUPpen op een leuke en verantwoorde manier. Je ziet snel resultaat en je legt bovendien een goede basis voor de verdere ontwikkeling van je SUPvaardigheden.

Onze instructeurs zijn gecertificeerd als WSA Stand Up Paddleboard Foundation Coach en hebben tevens de veiligheidscursus WSA SUP Water Rescue & Safety met goed gevolg afgerond.

Het lesprogramma

Het lesprogramma bestaat uit 3 delen van 1,5 uur en na afloop van deze SUP basiscursus ben je in staat om vol zelfvertrouwen mee te SUPpen tijdens één van de door ons georganiseerde Friday Night SUPs of City SUP tochten over de Leidse grachten! De lessen beginnen met droog oefenen op de kant van de technieken en vervolgens doen we alle praktijk oefeningen op het vlakke en brede water van de Rijn vlakbij ons kantoor aan de Amphoraweg 7.

In de laatste les gaan we op pad voor een City SUP door de mooie gezellige oude binnenstad van Leiden om alle geleerde technieken op een langere afstand op een traject met meer uitdagingen in de praktijk te brengen en te genieten van een mooie SUP tocht van ongeveer 7 km door de grachten van Leiden!

De lesonderdelen

bullet Algemene SUP theorie en "droog" oefenen met het board en de peddel op de kant;

bullet Uitleg over veiligheid op het water en op de kant en gebruik van een leash op vlak water;

bullet Het nut van een warming-up voor het SUPpen om blessures te voorkomen;

bullet Instructie over het te water gaan met je SUP in de stad vanaf kades, oevers en aanlegsteigers;

bullet Paddle instructie in zowel zittende als staande positie en prone paddling;

bullet Van zitten op je SUP naar staand peddelen;

bullet Balans oefeningen op de SUP op vlak water;

bullet Het beheersen van je board en de verschillende manieren om je board te draaien;

bullet Snelheid maken en recht vooruit blijven varen;


Wat kost een SUP-les?

Voor de complete basiscursus SUPpen in Leiden vragen we 90 Euro per persoon voor groepen van 1 tot 3 personen (privé les); bij 4 of meer personen in de lessen zijn de kosten 75 Euro per persoon voor de 3 lessen (groepsles). Alle materiaal dat nodig is voor het SUPpen is natuurlijk inbegrepen in de prijs: board, paddle, leash en wetsuit.

Zelf hoef je alleen zwemkleding, iets te eten & drinken, een grote badhanddoek, eventueel droge kleding voor na de les, en surfschoentjes of dunne gympen, die nat mogen worden, ter bescherming van je voeten, mee te nemen naar de lessen.

Wanneer en waar kan ik leren SUPpen?

Voor de SUP basiscursus hebben we als vaste startlocatie gekozen voor de binnenplaats bij ons kantoor in Leiden aan de Amphoraweg 7. De Rijn vlakbij ons kantoor is ideaal om een eerste poging op de SUP te wagen en biedt een veilige omgeving met rustig vlak water om alle geleerde technieken goed te kunnen oefenen. Bovendien is er op de kant ook genoeg ruimte voor het droog oefenen van bepaalde technieken. De locatie zelf biedt ook de mogelijkheid voor omkleden, het achterlaten van waardevolle spullen en eventueel een wc-bezoek.

We hebben geen vaste lestijden, dus kun je bij ons altijd zelf bepalen wanneer je een les wilt inplannen, en wil je liever een privé of groepsles op een voor jouw geschiktere locatie? Dan kan dat ook natuurlijk! Bel ons voor meer informatie of een afspraak: 06-14397241! De lessen vinden over het algemeen plaats in de maanden juni, juli en augustus, bij mooi weer.

SUPpen is natuurlijk erg weersafhankelijk, dus houden we het weer altijd goed in de gaten om te kijken of een les wel of geen doorgang kan vinden. Bij harde regen of wind, hagel en onweer, worden de lessen verplaatst naar een ander tijdstip of een andere datum.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!


Social Media+